Ajankohtaista

NAL KOTI 2.0 – Nuoret mukaan uuden talon suunnitteluun

NAL KOTI 2.0 – Nuoret mukaan uuden talon suunnitteluun

 

NAL KOTI 2.0 eli uusi nuorisoasumisen projekti on päässyt kunnolla käyntiin. NAL-nuorista koostuva projektiryhmä kartoittaa ja suunnittelee uutta ja parempaa nuorisoasumista. Nal Asunnot Oy rakennuttaa parhaillaan uutta taloa Helsingin Kruunuvuoren rantaan, ja nyt on aika ottaa nuoret mukaan suunnitteluun!

Projektiryhmä koostaa oman näkemyksen ja ideat tulevasta kohteesta. Tämän perusteella arkkitehti tekee suunnitelman talosta. Ryhmä jatkaa projektin mukana ja osallistuu kuulemis- ja kommentointitilaisuuksiin, niin pitkään kunnes talo on valmis rakennettavaksi.

Ensimmäinen varsinainen suunnittelutyöpaja järjestettiin tällä viikolla.

Mikä tekee kodista kodin? Mistä hyvä asuminen syntyy? Näihin kysymyksiin lähdettiin etsimään vastauksia palvelumuotoilun avulla. Ryhmän vetäjänä toimi palvelumuotoilija Pablo Riquelme.

Pohdimme miten arkkitehtuurilla ja tilansuunnittelulla voidaan luoda yhteisö, jossa kaikkien on hyvä olla. Auttaako luodut rakennetut tilat ihmisiä kohtaamaan tai asumaan paremmin. Jos tila ei auta, mitä muuta tarvitaan?

 

Tärkeitä asioita, josta en luopuisi:

  • Omaa tilaa tehdä
  • Edullinen asunto
  • Yhteistä tilaa tehdä. Yhteiset tilat ovat sijoitettu hyvin.
  • Eläimet
  • Asukkaiden vahvuuksien hyödyntäminen
  • Hyvä äänieristys

Erityisen tärkeäksi osoittautui keskusteluyhteys ja tiedonkulku asukkaiden välillä. Näihin ongelmiin on olemassa jo monia ratkaisua, mutta vielä tarvitaan ponnisteluja, jotta kaikki asukkaat ovat tietoisia, miten toimia arjen eri tilanteissa.

Kaikki me olemme erilaisia. Ja niin myös meidän tavat ja tottumuksen ovat erilaisia. Toiset heräävät töihin joka aamu ennen aamunkoittoa, ja toiset ovat tuotteliaimpia yön pikkutunneilla. Näihin ongelmiin voidaan puuttua niin rakentamisella kuin keskustelulla. Tärkeää on luoda tilat ja yhteisö, missä kaikki saavat asua turvallisesti ja rauhassa.

 

Pysy kuulolla sillä, työskentely jatkuu jo ensi viikolla!

 

Lisätietoja:

Milja Inkeroinen

Pääkaupunkseudun Nuorisoasunnot ry

milja.inkeroinen@pksnuorisoasunnot.fi