Oma plääni -valmennuskausi

Oma plääni -valmennus on Pääkaupunkiseudun Nuorisoasunnot ry:n STEA-rahoitteinen hanke vuosina 2018-2021. Oma plääni -hanke päättyy 2021 hankekauden loppuun. 

Oma plääni -valmennuksessa edistetään nuorten työelämä- ja asumisvalmiuksia.

Oma plääni -valmennuksessa elämän perusasiat – työ, asuminen ja arjenhallintataidot – tuodaan nuoren ulottuville oikea-aikaisesti. Tavoitteena on motivoida valmennettavat osallistumaan omaan elämäänsä sekä yhteiskuntaan ja löytää oma tekemisen tapa ja tulevaisuuden suunnitelma valmennuksen kautta. Valmennuksen lähtökohtana ovat yksilölliset vahvuudet ja siinä keskitytään työelämätaitojen ja asumistaitojen parantamiseen sekä henkilökohtaiseen urapolkuun ja sen tukemiseen.

Valmennuksen toimintamuodot ovat työelämävalmennus, talous- ja asumistaitojen ohjaus sekä ryhmä- ja mentorointitoiminta. Valmennuskausi kestää vuoden ja valmennukseen on osallistunut jo 80 nuorta. Valmennuksen aikana nuorta tuetaan löytämään työpaikka, työkokeilu- tai oppisopimuspaikka sekä asunto.

”Koska jokaisella on hyvä olla Oma plääni”

Löydät meidät myös Facebookista ja Instagramista @omaplaani

Hakuinfo

Sinustako seuraava plääniläinen?
Kaipaako pläänisi hiomista? Oletko duunia tai koulupaikkaa vailla? Onko oma kämppä kiven alla? Mikäli vastasit edes osaan kysymyksistä kyllä, Oma plääni -valmennus voi olla juuri sinulle luotu mahdollisuus! Valmennuspaikkoja on vain 30:lle ensimmäiselle, joten hae mukaan valmennukseen jo tänään! Haku on avoinna niin pitkään kuin paikkoja on.

Kenelle Oma plääni -valmennus on?
Oma plääni -valmennus etsii juuri sinua 18─29-vuotias työn ja koulutuksen ulkopuolella oleva pääkaupunkiseutulainen nuori, jolla on asunnottomuutta, asunnottomuusuhkaa tai olet vaikeassa asumistilanteessa. Jokaisen valmennettavan soveltuvuus valmennukseen tarkastellaan yksilökohtaisesti ja tärkeimpänä hakukriteerinä arvioimme nuoren motivaatiota, kiinnostusta ja halua kehittää osaamistaan ja sitoutua vuoden kestävään valmennukseen.

Mistä valmennus koostuu?
Oma plääni -valmennuksessa edistetään nuorten työelämä- ja asumisvalmiuksia sekä suunnitellaan yhdessä nuoren kanssa juuri hänelle sopiva urapolku. Ura- ja asumiskysymysten lisäksi tuemme nuorta taloudenhallinnassa ja arjen pyörittämisessä.

Vuoden kestävän valmennuksen lähtökohtana on oman motivaation, innostuksen ja yksilöllisten vahvuuksien löytyminen. Tavoitteena kokonaisvaltainen valmennuspaketti, jossa tuetaan nuorta omien valintojen tekemisessä, tulevaisuuden suunnittelussa ja oman pläänin hiomisessa.

Kuinka hakea mukaan?
Hakeminen Oma plääni -valmennukseen on helppoa! Otat vain yhteyttä meihin joko puhelimitse tai sähköpostilla ja kerrot itsestäsi ja tavoitteistasi. Haluamme, että kuvaat lyhyesti, miksi haluat valmennukseen. Kerro meille myös, millä elämänalueella kaipaisit eniten tukea ja mitä koet saavasi valmennuksesta. Otamme yhteyttä henkilökohtaisesti kaikkiin hakijoihin ja sovimme sopivien kandidaattien kanssa alkuhaastattelun, josta valmennussuhde käynnistyy. Näin helppoa se on!

Oma plääni -hanke on päättynyt.