Search
Close this search box.

– läheistyön ja osallisuuden hanke yksinasuville nuorille

HIMA-hanke on Nuorisoasuntoliiton (NAL) kaksivuotinen hanke vuosille 2024–2025 ja se toteutetaan yhdessä Pääkaupunkiseudun Nuorisoasunnot Ry:n ja HDL:n Vamos-toiminnan kanssa. Hankkeen tavoitteena on ennaltaehkäistä yksin asuvien nuorten aikuisten asumisen haasteita ja yksinäisyyttä pääkaupunkiseudulla.

Hankkeessa vahvistetaan 18–29-vuotiaiden yksinasuvien nuorten arjen sujuvuutta ja elämänhallintaa, sekä lisätään osallisuutta läheissuhteisiin, omaan kotiin, asuinympäristöön ja yhteisöihin. Nuorten rinnalla kulkevat HIMA-valmentajat, eli asumisohjaajan ja valmentajan muodostama työpari.

Nuorille tarjotaan asumisen ja arkitaitojen valmennusta, sekä vahvistetaan osallisuutta nuorilähtöisesti. Hankkeessa kehitetään yli toimijarajojen tapahtuvaa työparityötä sekä läheistyön käytäntöjä. Hankkeen toteuttajien lisäksi mukana yhteistyökumppaneina ovat FinFami Uusimaa sekä SATO.

HIMA-valmennukseen voi hakea täyttämällä yhteydenottolomakkeen Vamos Helsingin nettisivuilla ja valitsemalla kohdan HIMA-hanke. Voit täyttää lomakkeen klikkaamalla tästä:

Löydät meidät Instagramista @himahankenal 

 

HIMA-hankkeen asumisohjaajat: 

Sanna Väisänen
Asumisohjaaja, HIMA-hanke
050 374 6681
sanna.vaisanen@pksnuorisoasunnot.fi

Valtteri Rahkonen
Asumisohjaaja HIMA-hanke
050 374 6772
valtteri.rahkonen@pksnuorisoasunnot.fi


                      

Hakuinfo

Sinustako seuraava plääniläinen?
Kaipaako pläänisi hiomista? Oletko duunia tai koulupaikkaa vailla? Onko oma kämppä kiven alla? Mikäli vastasit edes osaan kysymyksistä kyllä, Oma plääni -valmennus voi olla juuri sinulle luotu mahdollisuus! Valmennuspaikkoja on vain 30:lle ensimmäiselle, joten hae mukaan valmennukseen jo tänään! Haku on avoinna niin pitkään kuin paikkoja on.

Kenelle Oma plääni -valmennus on?
Oma plääni -valmennus etsii juuri sinua 18─29-vuotias työn ja koulutuksen ulkopuolella oleva pääkaupunkiseutulainen nuori, jolla on asunnottomuutta, asunnottomuusuhkaa tai olet vaikeassa asumistilanteessa. Jokaisen valmennettavan soveltuvuus valmennukseen tarkastellaan yksilökohtaisesti ja tärkeimpänä hakukriteerinä arvioimme nuoren motivaatiota, kiinnostusta ja halua kehittää osaamistaan ja sitoutua vuoden kestävään valmennukseen.

Mistä valmennus koostuu?
Oma plääni -valmennuksessa edistetään nuorten työelämä- ja asumisvalmiuksia sekä suunnitellaan yhdessä nuoren kanssa juuri hänelle sopiva urapolku. Ura- ja asumiskysymysten lisäksi tuemme nuorta taloudenhallinnassa ja arjen pyörittämisessä.

Vuoden kestävän valmennuksen lähtökohtana on oman motivaation, innostuksen ja yksilöllisten vahvuuksien löytyminen. Tavoitteena kokonaisvaltainen valmennuspaketti, jossa tuetaan nuorta omien valintojen tekemisessä, tulevaisuuden suunnittelussa ja oman pläänin hiomisessa.

Kuinka hakea mukaan?
Hakeminen Oma plääni -valmennukseen on helppoa! Otat vain yhteyttä meihin joko puhelimitse tai sähköpostilla ja kerrot itsestäsi ja tavoitteistasi. Haluamme, että kuvaat lyhyesti, miksi haluat valmennukseen. Kerro meille myös, millä elämänalueella kaipaisit eniten tukea ja mitä koet saavasi valmennuksesta. Otamme yhteyttä henkilökohtaisesti kaikkiin hakijoihin ja sovimme sopivien kandidaattien kanssa alkuhaastattelun, josta valmennussuhde käynnistyy. Näin helppoa se on!

Oma plääni -hanke on päättynyt.