Search
Close this search box.

Ajankohtaista

NAL Asukasraati kokoontui ensimmäistä kertaa

Nuorisoasuntoliitto ry aktivoi nuoria asukkaita mukaan suunnittelemaan tulevaisuuden asumista!

Nuorisoasuntoliitto ry aktivoi nuoria asukkaita mukaan suunnittelemaan tulevaisuuden asumista!

Loppuvuonna 2020 haettiin innostuneita ja kiinnostuneita asukkaita mukaan vaikuttamaan nuorisoasumisen palveluiden kehittämiseen ja asumisen tulevaisuuteen. Ensimmäisenä tehtävä oli pohtia, millaista on hyvä nuorisoasuminen.

NAL-Asukasraadiksi nimetty ryhmä on mukana kehittämässä nuorisoasumista, ja ottaa kantaa sitä koskeviin asioihin. Raati on mukana nuorille suunnattujen asuntojen suunnittelussa ja rakentamisessa, sekä kehittää palveluita ja sisältöjä asukkaille. Asukasraati mahdollistaa suoran ja ajantasaisen palautteen asukkailta ja tuoreimmat ideat. Raadin toiminta on yhdessä kehittämistä ja toisiltamme oppimista.

19.1.2021 pidettiin Asukasraadin ensimmäinen tapaaminen ja kokoonnuimme yhteen ruutujen välityksellä. Asukasraadin edustajat ovat eri ikäisiä ja taustaisia asukkaita Helsingin ja Vantaan kohteista. Ensimmäisessä tapaamisessa tutustuimme toisiimme ja NAL-yhteisön toimintaan. Kuulimme NAL Asunnot Oy:n toiminnasta toimitusjohtaja Samuli Killströmiltä ja nuorisoasuntojen rakennuttamisprosessista kiinteistöjohtaja Johanna Saarelalta.

Uudet raatilaiset ovat innostuneita ja valmiita sitoutumaan kehitystyöhön yhdessä NAL-yhteisön työntekijöiden kanssa. Raadin tapaamisessa keskustelimme millaisen panoksen asukkaat voivat antaa nuorisoasuntojen suunnitteluun ja mihin suuntaan meidän kannattaa katseemme suunnata tulevaisuuden asumisessa. Asuminen ei ole vain seiniä, vaan asumiseen liittyy vahvasti palvelut, liikkuminen kaupungissa ja koko asuinympäristö. Keskustelimme myös mm. autoilun tulevaisuudesta, yhteiskäyttöautoista ja sähköpotkulaudoista.

Pysy kuulolla NAL-Asukasraadin toiminnasta! Kerromme jatkossakin aktiivisesti millaisia ajatuksia raatilaiset kehittävät.